Nyttige interiørtips til hytta

1. Planlegg i god tid

Vi kan ikke poengtere det mange nok ganger: Begynn tidlig – for plutselig står hytta ferdig. Når man har laget en plan er det mye lettere å få ting, farger og rom til å harmonere. Det er heller ikke ukjent at enkelte møbler har lang leveringstid. Start tidlig så er du godt forberedt når du skal ta i bruk hytta. Dessuten vil du med mye større sannsynlighet kunne få flere ting på tilbud. Vinn-vinn!

2. Finn inspirasjon

Det finnes så mange kilder til god inspirasjon, og ofte er det nettopp her du bør starte: let etter inspirasjon! Besøk visningshyttene, les noen interiørmagasiner, gå i butikker, bli inspirert av instagrammerne eller gjør noen flittige søk på Pinterest. Mulighetene er mange. @familiehytta deler ukentlig inspirasjon på sin Instagramkonto. Kanskje du skal begynne her?

3. Lag en kollasj

Det høres kanskje banalt ut, men ved å sette sammen bilder til et moodboard står man langt bedre rustet når man skal innrede hytta. Farger, materialer, stil og stemning - grip fatt i saksen og gå løs på interiørmagasiner og ting du har printet ut fra nett. Sortér alle ideene du liker på ett ark, og vipps (!), så har du et utmerket utgangspunkt!


4. Personlighet

Finn noe du liker, og ikke det naboen nødvendigvis liker. Trender kommer og går - det viktigste er at du trives der du bor.

Våg å ta i bruk arvegods og andre ting som betyr mye for deg. Tørk støv av gamle krakker, bord og stoler og gi dem nytt liv med et par malingsstrøk. Like fint, og penger spart!

Lag noe selv. Selvgjort er ofte velgjort – det finnes så mye sjel i det som er laget av en selv. Hva med å snekre et lavt utebord av europaller på hjul? Kanskje de gamle melkekassene kan brukes som skohyller eller til oppbevaring av luer, votter og skjerf? Eller hva med å bruke små melkespann til blomsterpotter? Vær kreativ! Hvis ikke du har en hobbysnekker i familien finnes det sikkert andre som velvillig kan hjelpe deg. Og du kan jo alltids legge ut et oppdrag på anbud!

5. Tenk funksjon

Hytta skal være et sted vi tilbringer tid for å finne ro i sjela og nyte feriedagene. Sørg derfor for at hytta blir et sted for funksjonelle løsninger - da er mye energi og irritasjon spart. Ta mål før du kjøper nye møbler, utnytt høyden i små rom, vurder senger med skuffer til sengetøy og ekstra dyner, utnytt kneveggen på hemsen med en kottdør (fås som tilvalg), eller tenk gjennom hvordan du kan utnytte plassen under trappa. Hva med noen knagger for jakker under trappetrinnene? Eller kanskje et plassbygd skap med skuffer for oppbevaring? Er det en ting vi aldri får nok av, så er det oppbevaringsplass!

Sofaen er hyttas kanskje største møbel. Tenk derfor nøye gjennom hvilken modell du går for. Hvor store deler av sofaen er det du egentlig bruker. Må sofaen stå helt inntil veggen eller kan den plasseres med luft fra veggen? En hjørnesofa vil kanskje spise opp store deler av rommet. Mange opplever at hjørneseksjonen ofte står ubrukt. Vurder derfor behovet ditt først!



Smart køyeseng

Snakk om å utnytte høyden i rommet! Her er det i tillegg gjort plass til et praktisk og stilfullt skap til oppbevaring. Og det kan vi jo som kjent aldri få nok av!

6. Skap den riktige stemningen

Det er ofte de små detaljene som skaper helhet og trivsel. Tenk derfor gjennom hvordan du skal kombinere farger, tekstiler, interiør og pyntegjenstander. Her er noen tips:

Tenk med få farger. Gå for en eller to farger du liker og bruk flere nyanser av disse når du innreder med gardiner, puter, og pyntegjenstander. Da vil du oppleve å få en gjennomgående stil. Et tips er å se til skogen og fjellet for å finne farger. Vi vil jo aller helst ta med oss naturen inn.

Tekstiler. Bruk gjerne tykke tekstiler som ull, filt, saueskinn, fløyel for å skape en lun følelse i rommet. Kombiner gjerne med lettere tekstiler som lin, bomull og sateng som puster godt. Kombinasjonen av tykke og tynne tekstiler vil bidra til å skape balanse mellom tungt og lett.

Levende lys. Det er lite som er mer stemingsfullt enn levende lys. Bruk gjerne ulike typer lysholdere, lyslykter og lysestaker i forskjellige høyder for å skape dynamikk. Husk å ikke la det brenne uten tilsyn. Et godt tips er å erstatte stearinlysene med LED-lys i de rommene du normalt ikke befinner deg i. Alternativt kan du benytte noen passende lykter i et hjørne.

Glem ikke at vi bruker alle sansene til å danne oss en følelse. Duftlys og duftpinner kan faktisk bidra til å påvirke humøret ditt. Finn derfor en eller flere lukter du liker og bruk dem etter behov.

Dekor fra naturen. Fine dekorasjoner trenger ikke å koste skjorta. Og vi trenger heller ikke å dra langt for å finne fine ting. Nei, faktisk ikke lenger enn rett på utsiden av hyttedøra. Hva er vel ikke finere enn å pynte bordet med litt lyng på høsten, noen grønne strå på sommeren eller litt gran til vinteren? Dette er en fin måte å kunne bringe årstidene inn i hytta på.

Til slutt

Ha det gøy! Lek deg og gjør hytta til din egen. Lykke til med innredningen!

Har du noen gode forslag?

Vi mottar gjerne andre tips eller idéer til innredning på hytta som kan være nyttig. Send en mail til post@familiehytta.no med forslagene dine, eller legg ut på instagram med #familiehytta  så deler vi gjerne gode tips videre!

  • tips og triks