Logo

Hvor mye koster en ny hytte?


Hva du skal være oppmerksom på når du setter opp budsjettet for hytteprosjektet ditt, og hvilke beslutninger som har betydning for den endelige prisen. Her får du også et par tips til hvordan du kan holde kostnadene nede.



Mest hytte for pengene


Familiehytta har som mål å gjøre rimelige, arealeffektive hytter tilgjengelig for folk flest. Gjennom tiår har vi fokusert på å gjøre kompliserte byggeprosesser enklere. Det har gjort at vi i dag kan tilby et av markedets rimeligste og mest effektive leveranser.

Det skal føles trygt å bygge med oss. Derfor legger vi alle kortene på bordet fra start. Prisen du ser, er den du betaler for standard nøkkelferdig leveranse*. Da leveres hytta fiks ferdig, med kjøkken, hvitevarer og peisovn inkludert.

*Nøkkelferdig løsning fra Familiehytta innebærer totalentreprise over mur med elektro og vvs som sideentreprise.

Les mer om nøkkelferdig hytte her

Så, hvor mye må jeg ut med?
Ethvert prosjekt og enhver familie er ulik. Noen verdsetter de høyt ettertraktede tomtene, mens andre ser til steder som kanskje er litt rimeligere. Noen har behov for store hytter med mange soverom, mens andre kanskje kun har behov for noen få sengeplasser. Tomt, type hytte og ulike behov er alle variabler som vil påvirke den endelige prisen. Men for å gi deg en liten idé om hva det kan koste har vi laget et reelt priseksempel på tomt og hytte i Øysang i Risør. Priseksempelet viser en standard kataloghytte uten tilvalg og tilpasninger.


  • Tomtekostnader - kjøp, oppmåling, utstikking og diverse avgifter:
    kr. 650 000,-
  • Plate og grunnarbeid - utgraving, planering, fundamentering, betongarbeid og bunnledninger:
    kr. 450 000,-
  • Hytte - standard leveranse, hyttemodell Mer fra Familiehytta, ferdig over grunnmur:
    kr. 1 350 000,-
  • Diverse omkostninger: dokavgift, byggesøknad, tilkobling vann/avløp, fiber og strøm, byggestrøm med mer
    kr 170 000,-
  • Prisestimat totalt:
    kr. 2 620 000,-

Vi gjør oppmerksom på at dette kun er et priseksempel og sluttsummen for ei hytte vil variere stort ut fra beliggenhet, tomteforhold, kundens tilvalg og ønsker samt prisindeksreguleringen.

Sett av et lite budsjett til innredning
Start tidlig så er du godt forberedt når du skal ta i bruk hytta. Dessuten vil du med mye større sannsynlighet kunne få flere ting på tilbud. Vinn-vinn! Husk at du ikke trenger alt av interiør med en gang. Start derfor med det viktigste og spar detaljene til slutt. Våg å ta i bruk arvegods og andre ting som betyr mye for deg. Tørk støv av gamle krakker, bord og stoler og gi dem nytt liv med et par malingsstrøk. Like fint, og penger spart!

Ofte er det også mye penger spart i det som er laget selv. Kanskje du har en hobbysnekker i familien som kan hjelpe deg å lage utebenker, bord og stoler?

Se gjerne våre interiørtips for gode råd på veien.

Begrens tilvalgene
Hold deg til standard leveranse dersom du ønsker å holde kostnadene nede. Begrens tilvalgene til noen få dersom du mener det er viktig for helheten. Se våre mest populære tilvalg her.

Spleiselag
Ja, hvorfor ikke? Vennepar og familie kan fint gå sammen for å stå sterkere økonomisk. Sett opp en kalender på hvem som skal ha hytta når, så får alle oppleve litt av det gode hytteliv.

Finansiering

Familiehytta har fremforhandlet gode vilkår hos vår bankforbindelse i Nordea. I Nordea vil du få halv pris på etablering og lavere rente enn øvrige kunder i Nordea ved byggelån. Ved finansiering i egen bolig vil tinglysning og etablering være kr. 0,-. Familiehytta mottar ingen økonomisk godtgjørelse for dette.

Å søke om lån i banken, er et stort steg å ta, og iblant er det ikke nok med en digital guide for å få svar på alle spørsmål som dukker opp. Nordea kan hjelpe deg med å finne løsningen som passer din situasjon best. Ta gjerne kontakt med Nordea her.

Lykke til videre på veien mot fiks ferdig hytte! Kontakt gjerne våre hyttekonskulenter her for spørsmål eller tilbud.