Logo

Nøkkelferdig materialleveranse Hyttemodell Mer

Spesifikasjon byggesett fra Familiehytta AS 2022. Etter nyeste byggeforskrifter (TEK 17). Det tas forbehold om spesifikasjonsendringer og trykkfeil .

Nøkkelferdig Leveranse – kontrakten gjenspeiler hva som er inkludert i leveransen. 

GENERELT:  

FAMILIEHYTTA er en del av konsernet Faun Gruppen AS hvorav gruppens entreprenørfirma Faun Montasje AS står for prosjekt- og byggeledelse. Faun Montasje sørger for plikter og oppgaver som følger av byggherreforskriften vedrørende HMS på bygge- og anleggsplass. FAMILIEHYTTA er ansvarlig søker og står for innhenting av ansvarsretter, byggemelding, innhenting av samsvarserklæringer og søknad om ferdigattest.  

TORVTAK:  

Takkonstruksjon med takstoler (650kg/m2 snølast), vindsperre (Tyvek) monteres på overligger og legges rundt gesimskasse, undertak luftet med krysslekting, Weatherguard takplater som udekket tåler regn i byggeperioden på 4-6 uker, torvtaksmembran, torvtak i sekker som løftes på tak, toppbord/is-bord monteres i 90° på vindski, sorte takrenner og nedløp med bend som leder vann ut fra hyttekropp.  

Forkantbord og vindskier monteres ut fra kledningstype på hytta. Takstige er ikke en del av leveransen. 

SHINGELTAK:  

Takkonstruksjon med takstoler (650kg/m2 snølast), vindsperre (Tyvek) monteres på overgurt og legges rundt gesimskasse, undertak luftet med krysslekting, Weatherguard takplater som udekket tåler regn i byggeperioden på 4-6 uker, shingel legges på Weatherguard-plater, toppbord/is-bord monteres i 90° på vindski, snøfangere monteres, sorte takrenner og nedløp med bend som leder vann ut fra hyttekropp.  

Forkantbord og vindskier monteres ut fra kledningstype på hytta. Takstige er en del av leveransen. 

REISVERK/BINDINGSVERK:  

Svillemembran legges under bunnsvill. Bunnsvill og toppsvill av dimensjon 48x148, stendere i yttervegg av dimensjon 48x148.  

YTTERVEGGER  

STÅENDE VILLMARKSKLEDNING:  
Vindavstivningsstag monteres, vindsperre (Tyvek) monteres på reisverk med overlapp mot tak konstruksjon, musebånd monteres på nederste horisontale lekt, horisontal utlekting av vegg med 36x48 lekter. Villmarkskledning med dimensjon 25x250 overligger og 19x170 underligger. Stående kledning leveres precut på 235cm, og fallende lengder til gavl. Villmarkskledning skrues. Toppbord 19x123impregnert.  

GAVEL LIGGENDE VILLMARKSKLEDNING:  
Takstol utlektes med 48x148 vertikalt, vindsperre, klemlekter og kles med liggende villmarkspanel i dimensjon 25x20/300. Villmarkspanelet leveres i ubehandlet og fallende lengder. Innvendig utlekting 36x48 med 50 mm isolasjon. Dobbel liggende villmark i fallende lenger som vindskier. Toppbord 19x123 impregnert.  

STÅENDE LÅVESKRÅ KLEDNING (standard):  

Vindavstivningsstag monteres, vindsperre (Tyvek) monteres på reisverk med overlapp mot tak konstruksjon, musebånd monteres på nederste horisontale lekt, sløyfe 23x48 monteres på stendere, horisontal utlekting av vegg med 36x48 lekter. Låveskrå-panel har dimensjon 19x148. Kledningen leveres precut på 235cm. låveskrå-panel spikres. Dobbel liggende 23x198 i fallende lenger som vindskier. Toppbord 19x123 impregnert.  

Ved kjøp av utvendig fargebehandlingspakke, må forbruker selv sørge for endevedens behandling og komplettering av sagskår, søyler og dragere o.l. Kledning leveres ikke med skråskjært dryppnese i 15°.  

GAVEL:  

Takstol utlektes med 48x148 vertikalt, vindsperre, og 36x48 utvendig utlekt og kles med 19x148 stående slettpanel ubehandlet. Panelet leveres i kappede lengder, men må tilpasses på stedet. Innvendig utlekting 36x48 med 50 mm isolasjon. Dobbel liggende 23x198 i fallende lenger som vindskier. Toppbord 19x123 impregnert.  

ISOLERING  

YTTERVEGG:  
Det benyttes 150mm isolasjon i yttervegg. Dampsperre blir montert, og det lektes ut med 36x48mm lekt som isoleres ytterligere med 50mm . Til sammen 200mm isolasjon. 

TAK:  

Yttertak isoleres med 200mm. Mønet/hanebjelke fylles helt med isolasjon. Åpen himling isoleres med 150mm, mønet i åpen himling fylles ikke med isolasjon.  

INNVENDIG DELEVEGGER:  

Det brukes 70mm isolasjon i innvendige vegger, uansett om veggen er bredere enn 73mm.  

INNVENDIG VEGGER i 1 etasje (ikke delevegger):  

Lektes ut med 36x48mm lekt og isoleres med 50mm isolasjon. Alle rom i 1 etasje, unntatt bad, kles med liggende panel, 14x145mm furu skyggepanel.  

INNVENDIG VEGGER PÅ LOFTROM er tilvalg: (ikke delevegger):  

Lektes ut med 36x48mm lekt og isoleres med 50mm isolasjon. Kles med liggende panel, 14x145mm furu skyggepanel.  

INNVENDIG DELEVEGGER: (tilvalg på loft) 

Bunn og toppsvill samt reisverk leveres precut i dimensjon 48x98mm. Veggene kles med 14x145mm liggende furu skyggepanel. Veggene isoleres med 70mm isolasjon.  

ETASJESKILLE:  

Etasjeskille mellom 1. etasje og loftsrom er en del av takstol, 48x198mm. Etasjeskille isoleres med 200mm isolasjon, og plastfolie før himlingen kles med 14x145mm furu skyggepanel i fallende lengder.  

TILGANG TIL LOFSTROM:  
Standard;  loftluke med nedtrekkbar loftstrapp. ( kan oppgraderes til lofttrapp som på våre øvrige modeller)

FURUGULV PÅ LOFTROM:  
Standard - ubehandlet furugulv legges på loftsrom. 

FURUGULV PÅ TILFARER (ikke i rom til bad, badstue, entre og utvendig bod):  
Det blir lagt dampsperre/fuktsperre på betonggulv. 23x48mm lekter/tilfarere blir fastmontert med splitthylse ned i betong, isolert med 23mm tykke isolasjonsmatter/lydmatter, 25x137mm standard furugulv blir skrudd i tilfarerlektene. Gulvet blir lagt med fallende lengder.  

Noe knirk i gulv forekommer og er ikke til å unngå.  

BAD:  
Til bad leveres det dobbel veggkledning. Innerst et lag med rupanel med dimensjon 18x145 i fallende lengder, og ytterst 12x1200x2400 gipsplater. Gulv og vegger flislegges med fliser fra vårt standard sortiment. Dusjhjørne på 90x90 med nedsenk som flislegges med 5x5 flis. Himling som resten av 1. etasje.  

Inventar: Dusjhjørne med herdet glass 90x90, dusjbatteri, servantbatteri,Bad Pro vegghengt toalett, 60 cm skap,  speil med lyslist og fronter i hvit. Det leveres 20x20 slukrist i børstet stål.  

PEIS OG PIPE:  
Svart pipe i stål og peis. Svart plate under peisovn. Andre modeller kan velges i.h.t vår tilvalgsliste.

VINDUER  
HVITE, TRADISJON:  

Alle vinduer leveres malt i hvit, med 3-lags energiglass m/argon og luftespalte, og med smårutede avtagbare aluminiums sprosser. Alle vinduer kan åpnes, og er sidehengslet. Standardvinduer på loftsrom har barnesikring. Det er ikke luftespalte i skråvinduer (tilvalg) på hems.  

HVITE, TREND (standard):  

Alle vinduer leveres malt i hvit, med 3-lags energiglass m/argon og luftespalte, og med langsgående, avtagbare aluminiums sprosser. Alle vinduer kan åpnes. Store vinduer er topphengslet mens de mindre er sidehengslet. Standardvinduer på loftsrom har barnesikring. Det er ikke luftespalte i skråvinduer (tilvalg) på hems.  

UTVENDIGE DØRER  
HOVEDDØR TRADISJON:
Døren leveres i dimensjon 90x200cm. Fullisolert, ferdig malt fiskebensmønstret utvendig og innvendig. Døren leveres med ett skråstilt vindu og dørvrider i stål.  

TERRASSEDØR TRADISJON:  
Terrassedøren leveres i dimensjon 80x200cm. Isolert, med smårutede sprosser og vrider i stål. 

HOVEDDØR TREND (standard):  
Døren leveres i dimensjon 90x200cm. Fullisolert, med tre små vinduer og vrider i stål. 

TERRASSEDØR TREND (standard):  
Terrassedøren leveres i dimensjon 80x200cm. Isolert, med langsgående sprosser og vrider i stål. 

INNVENDIGE DØRER 

1. ETG:
Formpressede dører i dimensjon 80x200cm, med 3 speil og sorte vridere som standard leveranse. Alle innvendige dører leveres med flate terskler med luftespalte.

LOFTSAREAL om det er valgt delevegg:
Formpressede dører i dimensjon 70x190cm, med 3 speil og sorte vridere som standard leveranse. Alle innvendige dører leveres med flate terskler med luftespalte. Ikke mulig å endre dører til større dimensjoner.

KOTTLUKE kan fås som tilvalg, kun om man har valgt innredet loftsrom:
Man kan legge til 1 stk. kottluke fra hemsrom inn til uluftet loftsrom. Ca. 4m2 gulv blir lagt, og det er ikke et inndelt rom. Tak og vegger i uluftet loftsrom er ikke kledd. Kottluken leveres ubehandlet. Beis følger med om man har valgt innvendig fangebehandling.  

INNVENDIG BOD  
Til standard bod leveres det panel til tak og vegg,Gulvet er kun betonggulv (den støpte platen). Listverk på vegg og i tak som øvrig i hytta. Gulvlister følger ikke med.  

VENTILER:  
Det er luftespalter i alle vinduer. Det leveres veggventil for tilkobling til kjøkkenventilator. veggventil på bad, innvendig bod  bod. Tilvalg med flere ventiler om ønskelig, 

LISTVERK  

GULVLISTER OG GERIKTER:
Det leveres profilert eller slett (tilvalg) kombilist i dimensjon 15x70 i fallende lengder. Til bad og badstue leveres ikke gulvlister.  

TAKLISTER:  
Det leveres taklist av type karnis 21x45 i fallende lengder til alle rom. Det leveres skråtaklist mellom overgang vegg i loftsrom og skråtak, og vegg i tilbygg/panorama og åpen himling.  

HJØRNELISTER:  
Hjørnelister til innvendige hjørner er kvartstaff, og vinkellist til utvendige hjørner.  

TERRASSE  ER TILVALG:  

FUNDAMENT OG GULV:  
Impregnert bjelkelag i dimensjon 48x148 og impregnert gulvbord i dimensjon 28x120 leveres i fallende lengder. Terrassegulvet legges med peneste siden opp. Gulvet blir lagt tett i tett, da materialene vil tørkes og danne naturlig glippe mellom gulvbordene. Det er ikke gitt at gulvbord tørkes likt, og glipper i gulvet kan variere svært mye, fra 5-7 mm til 0 mm. Det kan bli større glipper i gulvet der det er tak over, enn på utsiden av et tak.  

Hvis Jacuzzi e.l. skal plasseres på terrasse, må det eget fundament til dette. Terrasse er ikke prosjektert til å tåle tyngden.  

-----

REKKVERK TILVALG: 

Det leveres stendere i Furu med dimensjon 36x68 til rekkverk, og precut rekkverk i samme utførelse som veggene på hytta ellers. Hvis liggende kledning, leveres det rektangulær kledning som monteres stående som standard rekkverk.  Det leveres håndrekke i impregnert 28x120 terrassegulvbord. 

VÅTROMSINSTALLASJON:  
Vegghengt wc, 200 liters VVB. Opplegg for vaskemaskin på bad. 

TILKNYTNING OG AVLØP:  
Sluk og oppstikk på bad.

RØR OG SANITÆRARBEID:  
Utvendig blir det lagt bunnledninger, frostsikker utekran og stoppekran. Innvendig er det rør i rør system og fordelerskap.  

KJØKKEN:  
Kjøkken leveres med underskap som standard og har følgende følgende hvitevarer inkludert; komfyr, platetopp, kombinert kjøleskap og fryser. underskap, som Leverandør blir oppgitt ved kontraktsinngåelse. 

BYGGESØKNAD:  
Utarbeidelse og arbeidet med byggesøknad innenfor rammen av reguleringsplan (funksjon som ansvarlig søker)  

Eventuelt dispensasjonssøknad(er) er ikke inkludert her og gebyr tilkommer per søknad. Kommunale gebyrer kommer utenom og faktureres Forbruker direkte fra kommunen.  

SØPPELHÅNDTERING:  
Bestilling av container og opprydding i byggeperioden inngår i nøkkelferdig hytte.  

NB! I kommuner med krav til kildesortering vil tillegget for dette faktureres forbruker.

INDEKSREGULERING/PRISREGULERING:  
Alle tilvalg, tilpasninger og endringer etter signert kontrakt vil bli indeksregulert tilsvarende som kontraktsummen i signert kontrakt. Det vil si at SSB indeksen som er spesifisert i kontrakten både gjelder kontraktsum og endringer som gjøres i etterkant. Basis for indeksen er den samme som angitt i kontrakten og løper frem til den måneden første materialleveranse finner sted.  

FORSIKRING: Entreprenøren skal tegne forsikring for alt arbeid og materialer som skal brukes på bygget, inkludert de delene som er utført eller levert av forbrukeren frem til overtakelsen, i samsvar med buofl. § 13 siste ledd.  

GARANTI:  
Faun montasje stiller garanti i henhold til kontraktens punkt 13. Trygg Forsikring stiller som garantist i samsvar med bustadsoppføringslova pgf. 12. Denne garantien trer i kraft ved byggestart, når første lass med byggesett blir sendt.  

VINTERVEI:  
Dersom det skulle være begrensinger/restriksjoner på vei frem til tomt som berører byggeperioden og som vil kunne påvirke leveranse med lastebil, må dette informeres om i god tid og helst senest ved innsending på bilde av støpt plate.  Skulle dette berøre vår fremdrift uten at dette er informert om og hindre oss i arbeidet, vil dette kunne medføre krav om fristforlengelse og i verste fall en tilleggsfaktura for tapt arbeidstid.  

BRANNVERNUTSTYR:  
Brannvernutstyr som brannslukkingsapparat og røykvarsler er ikke en del av leveransen. Dette er byggherres eget ansvar å fremskaffe etter overtagelsen.  

TOLERANSER:
For tillatte avvik av utførelse av tømrer- og snekkerarbeider gjelder NS 3420-0, toleranseklasse C innvendig og D utvendig.  

Materialer har toleranseklasse X.  

Loftsareal defineres som ikke-målbart areal, og laveste toleranseklasse er PE.  

Tre er et levende materiale som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet, det må regnes med at det kan oppstå mindre sprekkdannelser på vegg – og takflater. Innvendig panel og listverk vil bevege seg litt med årstiden, og kuving av innvendig panel vil kunne forekomme.  

For leveranser der innvendig overflatebehandling er inkludert så må forbruker regne med flekkbeising og komplettering av sagskår osv. På overflater som er behandlet med transparent beis eller voks, vil man kunne oppleve nyanseavvik på farge i forhold til vareprøver og referanseprosjekter, på grunn av treverkets variasjoner og pigmentinnhold i overflatebehandlingen.  For leveranser der utvendig overflatebehandling er inkludert så omfatter dette 1 strøk råtebeskyttelse med Jotun Industri Impregnering (4-sidig) og 2 strøk Jotun Industri TREBITT Beis (3-sidig) av utvendige panelbord, underliggere, forkantbord og vindskier. Veggpanel i vindfang, synlig sperreender og gesims – og gavelutstikk samt søyler og dragere er ikke overflatebehandlet.  Forbruker må regne med komplettering av sagskår som blant annet endeved og det i linjen ovenfor selv.