Hytte til halv pris?

Ved å gå sammen om kjøp av hytte, har venneparet fra Oslo og Tønsberg oppfylt drømmen om en hytte på fjellet.

To familier kjøper hytte sammen
Sammen med sine respektive ektefeller har Helene Pfister og Øystein Melle Ekenes kjøpt en hytte fra Familiehytta, som i disse dager bygges på Nesfjellet i Hallingdal.

– Ingen av oss tenkte at vi helt kunne ta oss råd til å kjøpe en hytte. Etter flere nøye og grundige samtaler fant vi derimot ut at å kjøpe sammen er en perfekt måte oppnå hyttedrømmen, sier Helene.

– Familiehytta er jo rett og slett mest hytte for pengene. Så derfor gikk vi for den, sier Helene.

Helene Pfister

Helene Pfister

Delingsøkonomi i praksis

Ideen ble planten en førjulskveld. Noen var skeptiske, men etter at de fire virkelig satt seg ned og så på mulighetene, så de hvor bra løsningen var.

Ved at de to parene har kjøpt sammen, ble hyttedrømmen plutselig mye mer oppnåelig. Hytte til halv pris – delingsøkonomi i praksis. 

– Vi har lenge drømt om en hytte på fjellet. Vi kunne sikkert funnet noe hver for oss, men det hadde ikke vært i nærheten av dette vi ser her, sier Øystein.

Parene slo til på modellen Rondablikk fra Familiehytta. Hytta er klar mot slutten av året. 12 sengeplasser, to bad, to stuer og toppmoderne fasiliteter er hva som venter de to familiene.

En viktig motivasjon for kjøpet var ønsket om å gi barna en oppvekst hvor de kan kjenne på gleden med å ha en hytte på fjellet.

– Hytta kjøper vi like mye til glede for barna som til oss selv. En investering i en fritidsbolig man kan bruke med familien sin, er blant de beste investeringene man kan gjøre, sier Øystein.

Bra for både lommeboken og miljø

Helene og Øystein sier det er flere fordeler med å kjøpe en hytte sammen. Ikke bare kan man dele på kjøpesummen og driftskostnadene, man får også et større budsjett.

- Vi hadde helt sikkert ikke klart å få en så stor og flott hytte om vi skulle kjøpt alene. Ved å kjøpe to familier sammen, blir også bruken mer optimal. Det bra for både lommeboken og miljøet, sier Helene Pfister. 

– Vi tenker også å leie den ut. Jo større og finere, desto enklere er det å leie den ut, sier Øystein.

– Familiehytta er jo rett og slett mest hytte for pengene. Så derfor gikk vi for den, sier Helene.

  • tips og triks