På hytta til Silje og Andre

En litt regnfull høstdag reiser vi til Kongsberg og besøker den fine hytta til Silje Hvarnes og Andre Hytten.

Tross det litt grå været, kommer vi til en hytte med lun og innbydende atmosfære.
Vi blir ønsket velkommen av gårdshunden Synne og en smilende Silje på plattingen de har bygget foran inngangsdøren på hytta. En hyttemodell Furutangen 85 med egne tilpasninger.

Vi kommer inn i en praktisk innredet gang med både hylleløsninger og et garderobeskap. Tross størrelsen på gangen er det god plass til skotøy, støvler
og yttertøy, uten at det går på bekostninga av så mye på gulvplassen. De har
brukt området under loftstrappen til skohyller. Slik at de ikke trenger å plasseres
på gulvet.


Det er plass til mange i hytta til Silje og Andre, på loftet har de laget innebygde senger i begge loftsrom til barna og eventuelt gjester. Pluss at de har plassert en sovesofa og laget en TV stue i midtrommet på loftet. Hvert av barna har fått sin egen lille «hule» med plassbygde senger, der barna også kan ha med seg en venn eller venninne på besøk. Det er også laget en praktisk skuffeløsning under sengene til oppbevaring. I midtrommet på hemsen har de valgt å sette inn en sovesofa og en ekstra kottluke, slik at de har enda mere plass til oppbevaring. Andre forteller at Silje er veldig god til å ha pyntegjenstander som følger enhver årstid, som enkelt kan puttes i kasser og settes under kneveggen bak loftsluken.

I første etasje har de fått plass til bad med toalett vaskemaskin og dusjnisje, et separat toalett og to soverom i tillegg til entre, gang, stue/kjøkken. I og med at de er så mange på hytta om gangen er de veldig glade for det ekstra toalettet, og at de har tatt litt plass fra begge soverom nede for å lage en bod. Istedenfor å sette opp skap på soverommene har de hengt opp mange knaggrekker langs veggene. Som Silje sier "det er ikke på soverommene vi oppholder oss mest når vi er på hytta, så vi synes en løsning med knagger på veggen var veldig smart, så lenge vi fikk plass til en innvendig bod i første etasje." 


Hyttemodellen har en kombinert stue og kjøkkenløsning. Hytta blir levert med et standard kjøkken, her har de valgt å bygge på kjøkkenet med en halvøy, som de kan bruke som frokost plass når de er alene på hytta, eller til «buffet» når de er hele familien med venner på hytta.

De har fått plass til en romslig hjørnesofa og to stk lenestoler slik at alle har mulighet å samles i stue/kjøkken delen.

Tilpasninger som er gjort utover standard nøkkelferdig leveranse:

• Innvendig fangebehandling
• Utvidet innhugg i stue
• Innvendig bod til WC
• Tilpasninger av vindu
• Oppgradert fliser
• Satt inn enkel skyvedør mellom gang og stue
• Utvidet utenpåliggende bod
• Ekstra kottdør
• Satt inn delevegg med dør for innvendig bod mellom sov 1 og 2
• Trukket ut terrasse med rekkverk, (satt opp selv etter overtakelse)
• Villmarpanel utvendig
• Trukket ut elektroleveransen

Vi tok oss en kaffe og en prat ved spisebordet , etter å ha fått en fin visning av alle de fpraktiske løsningene Silje og Andre har valgt.


Hva gjorde at dere valgte Familiehytta?

Da vi hadde bestemt oss for å bygge hytte, så brukte vi god tid på å sjekke ut ulike hytteleverandører, og deres hytter. Og til slutt ble det Familiehytta som gikk av med seieren. Vi valgte Familiehytta av flere grunner. Dere har en vennlig pris, i forhold til mange andre hytteaktører. I tillegg tilbyr Familiehytta mange gode løsninger.

Det er nettopp denne type hytte vi har vært på jakt etter.

Vi er en familie med to voksne og fire barn. For at vi skal kunne ha med barna på hytta så lenge som mulig, er det viktig å tenke på løsninger som også tiltrekker barna. Noe vi synes at vi fikk til godt gjennom å velge Familiehytta.

Kort sagt ; Gode løsninger til en rimelig pris er hovedgrunnen.

Hva er det beste med hytta ?

Først og fremst; Den er godt utnytta.

Hytta er veldig arealeffektiv. Spesielt med tanke på at vi har hems, som gjør at vi får en stor "liten" hytte.

Er det noe med hytta dere er spesielt fornøyd med ?

Det må være rom løsningene. Gangen man kommer inn i er stor og åpen. Og ikke minst lett å lage løsninger som gjør at det blir system i rotet. Vi er jo en familie på seks, som har både vintersko, skisko og slalåmstøvler på vinterstid. Det krever sin plass, og med den gangen så er det helt perfekt. Badet er større enn forventet, samt at det er perfekt å ha et bittelite ekstra bad/toalett ved siden av. Stue- og kjøkkenløsningen er helt super for oss. Vi valgte å ha en utstikker-benk på kjøkkenet, som fungerer som en liten barløsning på den ene siden, samt at den rommer inn kjøkkenet litt mer. I tillegg gir den muligheten for å kunne stå og lage mat, samtidig som man kan være med på det som skjer i resten av rommet. Vi valgte også å trekke ut deler av stua, som gjør at vi har en ekstra sitteavdeling med to go`stoler og et lite bord. Denne lille endringen, gjorde store forskjeller inne. Spesielt med tanke på at vi kan forlenge spisestuebordet vårt i begge ender, og ha mange gjester på besøk.

Hva liker dere å gjøre når dere er på hytta?

Siden vi er så glad i å være ute i naturen, så er det naturlig for oss å gå på mange fotturer og skiturer. I tillegg ligger hytta rett inntil en liten slalåmbakke, som gjør at vi også står en god del på slalåm, spesielt barna.

Vi er ganske sosiale av oss, og liker å invitere med oss familie og venner på hytta.I tillegg er vi glade i å lage god mat. Og med den roen og ekstra tida vi får på hytta, så har vi også begynt å lage en del matretter vi ikke har prøvd oss på tidligere. Det er både godt og spennende.

For ikke å glemme de koselige frokostene våre, der vi kjører ulike quiz´er, og opplever at vi voksne ofte blir danka ut av barna :)

Etter at Silje og Andre tok over hytta har de blant annet bygget platting utvendig foran inngangen og ved stuedelen på hytta. De har laget en fin bålplass som tilrettelegger for uteaktiviteter. Og sist med ikke minst har de tegnet og bygget selv en frittstående utebod. For å få samme utførelse på denne som i hytta, har de kjøpt materialer til denne på Gausdal Landhandleri som også leverer materialene til Familiehytta sine prosjekter.


Gro som var hyttekonsulent under kjøpsprosessen, var med til hytta og så på løsningene Silje og Andre hadde valgt. Hun var veldig imponert over hvor stor plass det ble i stuen når de valgte å trekke ut stueutstikket, og at løsningen med en kjøkkenhalvøy ikke tok for mye plass i forhold til møbleringen av hytta.

Gro sier at dette var en veldig hyggelig og lun hytte som var koselig innredet! Hun elsket hemsen med de innebygde sengene, og at løsningen med innvendig bod mellom soverommene i 1 etg var et smart valg, tross at det gikk utover plass til oppbevaring på soverommene nede.

  • på hytta til