Sørlandsidyll i Sørlandsleia

På Åstø i Tvedestrand finner du hyttefeltet Sørlandsleia. Feltet ligger sørvendt i starten på nettopp
Sørlandsleia, med spektakulær utsikt og sol fra morgen til kveld. Her kan du nyte det beste av norsk skjærgård.

Strandliv og båtliv
Sand mellom tærne. Fregner på nesa. Jordbær i kurven. Du kan bade, fiske eller padle. Utforske øyer, holmer og smale sund. Med båtbrygge på nedsiden av hyttefeltet kommer du deg enkelt ut i den vakre skjærgården. Tar du vannveien er det kort vei til Lyngør, Europas best bevarte tettsted. Sørlandsleia blir også nabo til de idylliske øyene langs Lyngørfjorden.

Øyer
Lyngør
 - Ahh, Lyngør, det bilfrie øyparadiset... Den hvitmalte landsbyen er kåret til Europas best bevarte tettsted. Her ligger de gamle, hvitmalte sørlandshusene tett i tett i vannkanten. Skipperhus, loshus og tidligere skjenkestuer minner om den gylne seilskutetiden på 1800-tallet. Å spasere rundt i de sjarmerende, smale gatene og på stiene som snor seg mellom husene er verdt turen alene.

Sandøya - Sandøya er så idyllisk og sjarmerende at du kommer i feriemodus omtrent før båten er i land. Det lille øysamfunnet midt mellom Lyngør og Tvedestrand er beskrevet av Forbes som 1 av 11 «Insanely Beautiful Lesser-Known Islands Around The World». Se for deg en scene fra Vi på Saltkråkan, så skjønner du hva vi mener. Små,lune viker, hvite sandstrender, beitende sauer og enger fulle av markblomster.

Området

Midt mellom Lyngør og Tvedestrand finner du Sørlandsleia. Et vakkert og solrikt hytteområde som starter der bølgene slutter. Her kan du oppleve det beste sørlandskysten har å by på, i eget tempo. Følg vannveien gjennom holmer og viker til eksotiske badeplasser.Ta turen innom vakker trehusbebyggelse og bilfrie øyperler.

Tvedestrand by
Vi sier som i sangen om urmageren fra Tvedestrand; det er en yndig liten sørlandsby. Der ligger den så stille med sine skakke, hvite trehus som nærmest klorer seg fast i landskapet. Her kan du gå opp trange gater og ned bratte trapper mot fjorden og havna. Kjenne duften av ferskt bakverk blande seg med lukten av havet.

Tvedestrand byr ikke bare på den gode sørlandsstemningen, men også små spesialforretninger, håndverkere, antikvariater og bokhandlere. De kan friste med det lille ekstra du ikke finner andre steder, både med tanke på utvalg og service. Visste du forresten at gågata i Tvedestrand inspirerte bymiljøet i Jul i skomakergata? I gågata finner du et av landets smaleste hus med det passende navnet Strykejernet.

Aktiv sommer
Finn formen på en av Norges flotteste golfbaner Arendal & Omegn Golfklubb i Tvedestrand er hole-in-one for alle med hjerte for golf. Proffe og mindre proffe. De har et av Norges største og beste golfanlegg med 18-hulls hovedbane og 9-hulls kortbane. Anlegget ligger i naturskjønne omgivelser på Nes Verk.

Raet nasjonalpark - Raet nasjonalpark ble opprettet i 2016, og strekker seg fra Valøyene i Grimstad – via hele Arendals kyststripe – til Lyngør i Tvedestrand. Her kan du oppleve hele 607 kvadratkilometer med kystnatur og hav!